הטיפים שחשוב שתדעו כדי לעבור את החקירה בשלום, או בקיצור – תתקשרו לעורך דין!
אם קראו לכם לחקירת מצ"ח כאשר אתם חיילים בצבא – אז רוב הסיכויים שזו אחת החקירות הפליליות הראשונות שלכם בחייכם – את זה ניתן לדעת בקלות כיון שאם הייתה מעורבים בפלילים בעבר – באופן חוזרו נשנה כנראה שצה"ל לא היה מגייס אתכם מלכתחילה. אז המסקנה הראשונה שצריכים להסיק מכך היא – שלכם, כנראה, אין ניסיון של ממש בחקירות פליליות ולכן כדאי מאוד שתתייחסו לחקירה הזו ברצינות כאירוע שעלול להשפיע על המשך חייכם הבוגרים.
מן הצד השני, אז אולי אתם חושבים שחוקרי מצ"ח שישבו אתכם בחקירה הם בדיוק כמוכם – הם גם חיילים שהתגייסו לצה"ל ואולי הם אפילו "צעירים" מכם, בגיל, בפז"ם או בדרגה, אבל יש כמה הבדלים מהותיים ומשמעותיים ביניכם.
הם לא הנחקרים – ואתם כן! מצבת הכוחות בחקירה היא לא זהה – במהלך החקירה לא החוקרים תחת זכוכית מגדלת – אלא אתם אלה שעומדים לבחינה!
את החוקרים הכינו לחקירה – ואתכם לא! חוקרי מצ"ח עוברים הכשרה עם גיוסם במסגרת קורס חוקרים, לאחר מכן הם עוברים חניכה ביחידות מצ"ח השונות, השתלמויות מקצועיות והכשרות מגוונות שונות נוספות. כל אלה מביאים לכך שלחוקרים יש יתרון נוסף עליכם בזירת ההתרחשות במהלך החקירה הפלילית.
ניסיון, ניסיון – ועוד פעם – ניסיון! חוקרים שיושבים מולכם בחדר החקירות היו לפני החקירה שלכם בכמה חקירות טובות, כין אם כחוקרים ובין אם בחניכה. להערכתי, חוקר מצ"ח אשר יושב בחקירה כשהוא בגפו עובר, במקרה הגרוע, כעשרים חקירות בהן היה נוכח עד שהגיע לחקירה שלכם. כל אלה במספר החודשים הספורים טרם החקירה. בכמה חקירות אתם הייתם בחודשים האחרונים? או בכלל? ואם בכלל…! – להערכתי כנראה שבערך ב…אפס חקירות.
אז בואו נבין מה היה לנו עד כאן – לכם אין ניסיון בחקירות, אתם כנראה במצב שלא מוכר לכם, אתם לא יודעים מה הזכויות שלכם וכנראה שאין לכם מושג לאן אתם נכנסים, נכון? (שאלה רטורית חברים – ברור שנכון! הרי אתם כאן, לא?)
אז איך מתגברים על כל החסרונות האלה? זו השאלה שמטרידה אתכם בשלב זה, או שצריכה להטריד והתשובה היא שלא מבזבזים זמן על לקרוא באינטרנט "איך להתמודד עם חקירת מצ"ח?"