בקשת חנינה לנשיא המדינה- כיצד מגישים? מה היא כוללת? מה מהלך הטיפול בבקשה ומה תפקידו והשפעתו של מדור חנינות בתהליך. על כל אלה – במאמר שלפניכם…
בקשת חנינה לנשיא המדינה – כשמדובר בחיילים…
בקשת חנינה לנשיא המדינה בעניינו של חייל בצה"ל, מוגשת במטרה למחוק רישום פלילי בעקבות הרשעת החייל בבית דין צבאי. כל חייל, נגד או קצין שהורשע בבית דין צבאי, רשאי להגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה – אם להקלת העונש, אם לקיצור תקופת מחיקת רישום פלילי ואם לחנינה מלאה.
הגשת בקשת חנינה לנשיא המדינה עבור משרתי צה"ל
הגשת בקשת חנינה לנשיא המדינה צריכה להיערך בצורה מקצועית ומפורטת. בקשה כזו תכלול:
פרטים מלאים של החייל, מס' ההליך ומקום השיפוט, העבירה ונסיבותיה, העונש והטעמים לבקשת החנינה. חשוב מאוד להיוועץ בעורך דין או לקבל שירותיו בעריכת בקשת חנינה לנשיא המדינה. לשם כך נדרש עורך דין פלילי מיומן, המכיר היטב את הגורמים הצבאיים ובעיקר את מדור חנינות, אשר ממליץ לנשיא בנוגע לבקשת החנינה. עורך דין כזה ידע להציג טעמים משכנעים באשר לשירותו הצבאי התקין של החייל, נסיבותיו האישיות המיוחדות ותרומתו לחברה – כל זאת בתימוכין של המלצות מפקדים, תעודות על הצטיינות והישגים בצבא ובאזרחות, ושאר מסמכים התומכים בטענות ומאמתים את המפורט בנימוקי הבקשה.
העברת הבקשה ומהלך הטיפול בה
טיפול בבקשת חנינה הינו מורכב וכולל מעורבות של גורמים רבים. בקשת חנינה לנשיא המדינה יש לשלוח למען: לשכת נשיא המדינה, רח' הנשיא 3, רעננה. העתק מהבקשה יש להעביר למדור חנינות בפרקליטות הצבאית, בית הספר למשפט צבאי, מדור חנינות, ד.צ. 03608, צה"ל. עם קבלת הבקשה, פונה מדור חנינות לגורמים שונים לקבלת מידע או חוו"ד לצורך גיבוש המלצת המדור. בתום איסוף החומר, נכתבת חוו"ד הפצ"ר או סגנו, ומועברת לעיון וחוו"ד ראש אכ"א, הרמטכ"ל ושר הביטחון. שר הביטחון מעביר את חוות דעתו לנשיא המדינה, והנשיא מוסר את החלטתו ישירות למבקש.
מדור חנינות ועיון בעונש – שחקן מרכזי בהגשת בקשת חנינה
מדור חנינות בפרקליטות הצבאית מרכז את כל בקשות החנינה של חיילי צה"ל, המופנות לנשיא המדינה. המדור משחק תפקיד מרכזי בהחלטה הסופית, שכן הוא המטפל באיסוף מידע מכל הגורמים הנוגעים בדבר, ובסמכותו להמליץ אם לחון את החייל באופן מלא או חלקי, או לא לחון אותו בכלל. זאת כאשר כל מקרה נשקל על פי כל הפרמטרים שפורטו לעיל. להמלצת מדור חנינות יש משקל כבד בהחלטת הנשיא אם להיעתר לבקשת החנינה של החייל אם לאו.
עו"ד עידן דביר בעל ניסיון עשיר והצלחות רבות בליווי וייעוץ חיילים, נגדים וקצינים במסגרת הגשת בקשה לחנינה מנשיא המדינה. עו"ד דביר מצויד בניסיון וכלים שנרכשו במהלך שירותו בפרקליטות הצבאית. כסנגור צבאי ועורך דין פלילי, המכיר את גורמי הצבא בכלל והפרקליטות בפרט, על התנהלותם ודרך קבלת ההחלטות שלהם – הוא מהווה כתובת אופטימאלית לסיוע בהגשת בקשת חנינה לנשיא המדינה.