אם מופנה כלפיכם חשד שביצעתם עבירות התעללות ושררה כלפי פקודים, עליכם לדעת שמדובר בעבירה צבאית חמורה. כדי לצאת מהעניין נקיים ככל האפשר – יש ללמוד את הסוגיה ולפעול בתבונה, כולל פנייה לעורך דין מנוסה ומיומן בתחום. חשוב שתקראו, תדעו ותיישמו.
התעללות בחיילים – לא סתם סיפורים!
חיילי שריון ותיקים ביצעו התעללות בחיילים צעירים. אחד החיילים העצורים בחשד למעורבות במקרה, מסר כי הדבר בוצע באישור קציני הגדוד וכי מדובר במסורת של 30 שנה…. התעללות בחיילים במסדר קבלה ליחידת בקרה אווירית, כללה: אזיקה, הכאה, שימוש במאכלים חריפים, מריחת חיילים בשמן ותלישת שיערותיהם. בעקבות כתב אישום נגד מפקד מחלקה מבסיס אימונים של חטיבת גולני על התעללות בפקודים, נגזרו עליו שישה חודשי מאסר בפועל והוא הורד מדרגת סג"מ לטוראי.
כידוע, מדובר בסיפורים אמיתיים ומוכרים, המהווים מדגם זעיר ומייצג של מקרי התעללות בפקודים המתרחשים בצה"ל חדשות לבקרים. בתקופה האחרונה נושא התעללות בפקודים עלה לכותרות, ובצה"ל נוהגים להחמיר יותר ויותר בעניין. יש להבין שלעיתים הגבול דק מאוד בין מעשה קונדס או "מסורת צה"לית" לבין התעללות בחיילים במלוא מובן המילה. במסגרת הגבולות הדקים 'נופלים' לפה או לשם מעשי התעללות שונים, שגוררים ענישה בהיקפים שונים.
התעללות – החטא ועונשו
עפ"י חוק השיפוט הצבאי, חייל שהכה או התעלל בחייל אחר שדרגתו נמוכה משלו, או באדם הנמצא במשמורת עליה הוא הופקד – דינו שלוש שנות מאסר. חייל שביצע התעללות בחייל אחר צפוי לעונש של שנתיים מאסר. היה ומדובר בביצוע עבירת התעללות בנסיבות מחמירות – העונש הצפוי למתעלל הינו שבע שנות מאסר.
שררה כלפי פקודים – החטא ועונשו
חוק השיפוט הצבאי דן בנושא שררה כלפי פקודים, ולפיו חייל אשר ניצל לרעה את סמכותו כלפי פקוד שלו – צפוי לעונש מאסר של שנה אחת. אם העבירה בוצעה בנסיבות מחמירות – יתפח העונש לשלוש שנות מאסר. אם עבירת השררה נעשתה בעת אימון, דינו של העבריין – שלוש שנות מאסר, ואם באימון ובנסיבות מחמירות – חמש שנות מאסר.
חשודים בגין התעללות ושררה כלפי פקודים? מהרו לפנות לעורך דין
כאמור, נושא התעללות בחיילים, התעללות בפקודים ושררה כלפיהם, הינו נושא סבוך במערכת הצבאית. הגבול הדק בין מעשה קונדס לעבירה ממש, הוכחת כוונתו של המתעלל, נסיבות המקרה – כל אלו הם שחקנים ראשיים במשפט התעללות ושררה כלפי פקודים. על מנת להתמודד בצורה הטובה ביותר נגד חשד ואישום בתחום זה, יש לפנות לעורך דין שמקצועיותו בנושא רחבה ומעמיקה עד לפרטי הפרטים הקטנים והמהותיים. כזה הוא עורך דין עידן דביר, ששירת בצה"ל כקצין משפטים, מפקד חמ"ל הפרקליטות הצבאית, סנגור צבאי ותפקידים בכירים נוספים. ייעוץ, ליווי וייצוג באמצעותו עשויים לספק את ההבדל הגדול בין עונש חמור בעל השלכות ארוכות טווח, לבין מקסימום לקח במינימום עונש!