עורך דין לענייני תעבורה
הסתבכתם בעבירת תעבורה כלשהי? אינכם יודעים מה דינכם ומה העונש הצפוי לכם? במאמר זה תוכלו לקרוא אודות עבירות תעבורה, סוגי ענישה לעבירות השונות, וגם – עד כמה ליווי וייעוץ של עורך דין תעבורה יכול להקל ולעיתים לשנות את כל התמונה.
עבירות תעבורה
עבירות תעבורה הינן מסוג העבירות הנפוצות ביותר, בעיקר כשמדובר בעבירות הנחשבות לקלות יותר. ברוב המקרים עבירות אלו מבוצעות ע"י אנשים נורמטיביים, גם כאשר מדובר בחמורות שביניהן כגון גרימת מוות ברשלנות. עבירות תעבורה שונות מאוד בחומרתן, ובהתאם – בעונשים שהן גוררות. רשימת עבירות תעבורה הינה ענפה, החל מעבירות תעבורה הנחשבות קלות יותר כגון: נסיעה ללא אורות, אי חגירת חגורת בטיחות, גרירת רכב בצורה לא בטיחותית, שימוש בטלפון נייד בעת הנסיעה, דרך עבירות חמורות יותר כגון: נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים, נהיגה במהירות מופרזת, נסיעה ברמזור אדום, עקיפות מסוכנות, נהיגה בזמן פסילה או שלילת רישיון, ועד לעבירות תעבורה החמורות ביותר כמו גרימת מוות ברשלנות, הריגה, או הפקרה – תאונת פגע וברח.
סוגי ענישה בגין עבירות תעבורה
למרות שכאמור, ברוב המקרים עברייני תעבורה הינם אנשים מן הישוב, בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשים על עבירות אלו המובאות בפניהם, על מנת להרתיע נהגים המסכנים חיי אדם בנהיגתם. דיני תעבורה מאפשרים לשופט שיקול דעת נרחב בגזירת עונש, כאשר מלבד עבירות קנס, גזר הדין יכול לכלול מספר רכיבי ענישה.
העונשים בגין עבירות תעבורה הינם:
קנס – זהו העונש השכיח ביותר בגין עבירות תנועה, והוא יכול להיות מוטל ע"י שוטר שרושם דו"ח לנהג או במסגרת גזר דין של שופט.
פסילת רישיון נהיגה בפועל או על תנאי – להבדיל מפסילה מנהלית, שהינה בסמכותו של שוטר, ישנה פסילה המוטלת ע"י בית משפט אשר תכליתה עונשית. במקרים של הריגה או גרימת מוות ברשלנות עלולה להיגזר פסילת רישיון לצמיתות.
מאסר בפועל או על תנאי – מדובר בעונש החמור ביותר, שאינו שכיח בעבירות תעבורה, אך יכול להיגזר במקרים מסוימים של נהיגה ללא רישיון, התרת נהיגה לקטין, עבירה נשנית של נהיגה בשכרות, ובעיקר במקרים של גרימת מוות ברשלנות או הפקרה (פגע וברח).
עבודות שירות – עונש שניתן לבקש כהמרה של מאסר בפועל שאינו עולה על שישה חודשים.
עבודות לתועלת הציבור – בשונה מעבודות שירות הממירות עונש מאסר, עבודות לתועלת הציבור הינן רכיב ענישה עצמאי, שיכול להתווסף לכל עונש מלבד עונש מאסר בפועל.
צבירת נקודות – הקל הופך לחמור
גם עבירות קלות יכולות לגרור עונש כבד – זאת בשל שיטת צבירת הנקודות הנהוגה בישראל. על פי שיטה זו נהג יכול לצבור נקודות רבות בגין עבירות תעבורה, החל מ-2 נקודות לעבירות קלות ועד 10 נקודות לעבירות חמורות. נהג שמגיע לצבירת 36 נקודות בתקופת הצבירה – יקבל הודעה על פסילת רישיון. נהג יכול לבקש שימוע תוך חודש מקבלת ההודעה ולערער על הגזירה תוך הסתייעות בעורך דין תעבורה מיומן.
עורך דין לענייני תעבורה – יכול לשנות את התמונה!
ישנן עבירות תעבורה המצריכות ייעוץ וסיוע של עורך דין המיומן בתחום זה, שכן התמודדות עימן לבד עלולה לגרור מצבים ועונשים לא נעימים. עורך דין תעבורה מכיר היטב את החוק והשיפוט בתחום תעבורה ויוכל לספק לנהג את ההגנה הטובה ביותר. הוא יכול להטיל ספק בראיות לגבי אשמתו של הנהג, ולהביא להקלת עונשו ולעיתים אף לזיכויו. כאשר נהג מעורב בתאונת דרכים עם נפגעים, נפתחת נגדו חקירה פלילית במשטרה ובהתאם לחומרת המצב הוא צפוי לקבל פסילה מנהלית. עורך דין שייצג את הנהג יבחן מה גרם לתאונה, מהן גרסאות המעורבים בה, האם היו תנאי דרך לקויים שגרמו לה וכיוב'. הגנה כזו יכולה לשנות את כל התמונה!
משרד עורך דין דביר עוסק בתחום תעבורה ומספק הגנה לנהגים שביצעו עבירות תעבורה שונות. במידה והסתבכתם בעבירת תעבורה שאינה מסתכמת בקנס קטן, מומלץ לפנות למשרד עורך דין תעבורה עידן דביר ולקבל ייעוץ מתאים וטיפול מסור ומקצועי.